Konkurrensverket godkänner Mitsubishi Electric Corporations förvärv av Motum

Mitsubishi Electric Corporation meddelade den 7 april 2022 att man tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i Motum AB. Konkurrensverket har nu godkänt affären som därmed slutförts.

Japanska Mitsubishi Electric Corporation är en ledande global aktör inom bland annat hissar och rulltrappor. Genom förvärvet av Motum avser man att stärka sin förmåga inom installations-, moderniserings- och serviceverksamhet i Sverige och övriga Europa.

– Vi är glada över att ha fått detta positiva besked. Motum kommer att utgöra en tillväxtbas för Mitsubishi Electric i Norden och Europa och blir därigenom en mycket viktig del i att stärka den europeiska hiss- och rulltrappsverksamheten framförallt inom modernisering och service, säger Tadashi Matsumoto, Senior Vice President och Group President of Building Systems Group,  Mitsubishi Electric Corporation.

Vi är jätteglada över att ha fått en ny ägare som har en långsiktig ambition att vidareutveckla bolaget. Motum kommer att fortsätta vara en kundnära leverantör med fokus på hållbara och öppna system, men vi kommer över tid också kunna dra nytta av Mitsubishi Electrics djupa tekniska kunnande och förstklassiga produkter för att stärka vårt kunderbjudande, säger Fredrik Eliasson, koncernchef Motum.

För mer information, vänligen kontakta: Charlotte Teglgaard, kommunikationschef Motum AB: charlotte.teglgaard@motum.se /072-5012522.

Om Motum
Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med över 300 anställda och en omsättning på ca 750 miljoner kronor. Vi erbjuder miljövänliga och flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. Motum finns även i Norge. Läs mer på www.motum.se

Om Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric Corporation grundades 1921, och är börsnoterade på Tokyobörsen. Mitsubishi Electric är en ledande aktör inom elektrisk och elektronisk utrustning, och omsätter globalt cirka 38 miljarder US-dollar. Man har idag verksamhet inom en mängd områden, inklusive energi, automationsteknik och kommunikation. Mitsubishi Electrics hissverksamhet ingår i affärsområdet Building Systems Group. Läs mer på www.mitsubishielectric.com